Teknoloji

ChatGPT Plus, Memory Özelliği ile Kişisel Deneyim Yaşatacak!

Şubat ayında OpenAI, ChatGPT’nin yeteneklerini genişletmek için yeni bir özellik olan Memory’yi tanıttı. Bu özellik, kullanıcıların ChatGPT’nin önceki konuşmalarını, tercihlerini ve komutlarını daha uzun süre saklamasına ve hatırlamasına olanak tanıyor. Başlangıçta sadece belirli kullanıcılar için erişilebilir olan bu özellik, şimdi Avrupa ve Güney Kore dışındaki ChatGPT Plus aboneleri tarafından kullanılabiliyor.

Memory özelliği, ChatGPT’nin daha kişiselleştirilmiş ve etkili yanıtlar vermesine yardımcı oluyor. Bir kere tercihlerinizi hatırladığında, ChatGPT bu tercihleri dikkate alarak daha iyi yanıtlar sunabiliyor. Bu özellik, ChatGPT’yi daha kullanıcı dostu ve etkili bir yapay zeka asistanı haline getirme yolunda önemli bir adım olarak görülüyor.

ChatGPT Plus Memory Özelliği ile Sohbet Robotu Daha Kişisel Hale Geliyor!

OpenAI, ChatGPT’nin hafıza özelliğini geliştirdiğini duyurdu. Bu güncellemeyle birlikte, ChatGPT artık kullanıcılarına hafızasının ne zaman güncellendiğini bildirecek. Kullanıcılar, ChatGPT’nin önceki konuşmalardan aldığı bilgileri gözden geçirebilecek ve istenmeyen detayları silerek ChatGPT’nin hatırlayacağı bilgileri yönetebilecek.

ChatGPT Plus Memory Özelliği ile Sohbet Robotu Daha Kişisel Hale Geliyor!

Örneğin, bir toplantı özeti için belirli format tercihlerinizi belirtirseniz, ChatGPT bu tercihleri hatırlayarak toplantıları bu şekilde özetleyebilir. Ayrıca, mahalle kahve dükkanı sahibi olduğunuzu belirttiyseniz ve bir etkinlik için sosyal medya mesajı hazırlıyorsanız, ChatGPT nereden başlayacağını bilir.

Eğer bir çocuğunuzun denizanalarını sevdiğini belirtirseniz ve doğum günü kartı için yardım isterseniz, ChatGPT bir parti şapkası takan bir denizanası önerisi sunabilir. ChatGPT, aktif sohbetler sırasında detayları hatırlayabilir; ancak yeterince beklenirse veya yeni bir konuşma başlatılırsa, bu detaylar unutulabilir.

OpenAI, Memory özelliğinin Avrupa veya Güney Kore’de neden kullanılamadığını açıklamadı. Ayrıca, Memory özelliğinin ne zaman ChatGPT Enterprise ve Teams abonelerine, ve GPT Store’daki özel GPT’lere sunulacağına dair bir bilgi verilmedi. Bu eksikliklerin nedeni hakkında daha fazla bilgi bekleniyor.

haber-koprubasi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu