Haber

Kapuzbaşı Şelaleleri yolunda önemli çalışma

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Köy Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın hummalı çalışması, dar ve kaya düşme riskinin yüksek olduğu, heyelan ve kaza riski yüksek bir yol olan Yahyalı ilçesine bağlı Kapuzbaşı Şelaleleri bölgesinde devam ediyor.

Geçen yıl Kayseri Büyükşehir Belediyesi Köy Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yolun 15 kilometresi genişletilerek güzelleştirildi ve Bitümlü Sıcak Karışım asfaltı yapıldı. Güvenliği ve konforu artırılan yol, turizmcilerin ve bölgedeki mahalle sakinlerinin kullanımına açıldı.

KAYSERİ’DE İLK KEZ MAĞAZALARDA KULLANILAN ELMAS İP İLE TAŞ KESİLDİ

Güzergâhın geri kalanında ise Köy Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri ulaşım güvenliğini sağlamak için gece gündüz özverili bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Bu kapsamda Yeşilköy Mahallesi’nden Kapuzbaşı Mahallesi’ne kadar yol genişletme çalışmaları devam ediyor. Değirmenocağı bölgesinde yol üzerinde tehlikeli bir halde duran dev kayanın kesme işlemi, Kayseri’de ilk kez madenlerde kullanılan elmas halat ve kaya kesme sistemiyle devam ediyor. Bu kayalardan birincisinin kesme işlemi tamamlanma aşamasına gelirken, yanındaki ikinci büyük kayanın da kesme işlemine başlanarak yolun hızlı bir şekilde trafiğe açılması planlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Köy Hizmetleri Daire Başkanı Nurettin Kocabay, iddiayla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu süreçte Kapuzbaşı Mahalle yolu Değirmenocağı mevkiinden başlayarak trafiğe kapatıldı. Bu yola alternatif olarak Çamlıca Ulupınar güzergahı ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucunda araç kullanımına uygun hale getirildi.”

Bölgede yürütülen çalışmaları yerinde takip eden Kocabay, bu yolun alternatif güzergah olarak hazırlandığını, vatandaşların gerekli hassasiyet ve anlayışı göstererek bu güzergahı kullanmaları gerektiğini belirtti.

haberosmaneli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu