Haber

Mansur Yavaş’tan Altınok’a: Projelerimizi taklit ediyorlar

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, rakibi AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok’un kendi projelerini taklit ettiğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş seçim kampanyasını sürdürüyor. Yavaş, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek orada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Emeklilerin geçinmekte zorlandığını belirten Yavaş, büyükşehir belediyesi olarak 50 bin emekliye yardımda bulunduklarını söyledi. Rakibi Turgut Altınok’a seslenen Mansur Yavaş, emeklilerin durumunun Cumhurbaşkanı’na anlatılması gerektiğini belirtti. Emeklilerin 30-35 yıl çalışıp prim ödedikten sonra karşılığını istediklerini anlatan Yavaş, şöyle konuştu:

“Öncelikle şunu söylemem gerekiyor. Emeklilerin durumunu kendilerinin anlaması kadar Sayın Cumhurbaşkanımıza da bunu iletmeleri faydalı olur. Ama bu asla emeklilere yapılan bir iyilik değildir. Turgut şunu görmüyor: Emekliler 30 yıl ve 35 yıl prim ödüyorlar. Bu primlerin karşılığında emekli maaşı alıyorlar. Bu bağlantılı. Bu devletin verdiği bir nimet değil. Bu nedenle emekliler, Emekli ikramiyesi ile ev, hatta belki araba almak isteyenler şimdi ne yazık ki tekerlek alamayacak durumda buluyorlar.Yıllardır emeklilerin parası çöpe gitti.Emeklilerin bunda ne hatası var? Emekliler ekstra bir şey istemiyorlar. Devlete ödedikleri primin karşılığını istiyorlar. Dolayısıyla emekliler çok haklılar. İnsanca yaşayamazlar. Bunu tavsiye ediyorum. Bir an önce Sayın Cumhurbaşkanına gitmelerini öneririm. mümkünse durumu kendisine aktarın, emeklilerin durumunu anlatın ve onların insanca yaşamaları için çalışın. Bunu söyleyene kadar bu desteği vermeye devam edeceğiz. Bunu yapana kadar belediye olarak emeklilere destek olmayı kimse düşünmemişti. Üstelik kendisi şu anda belediye başkanı. Bizim 50 bin aileye destek olduğumuz yerde en az 2000 aileye destek oluyor. Şu anda Keçiören’de 5 bin aileye destek oluyoruz. Emekliler olarak 5 bin emekliye destek oluyoruz. Muhtemelen görev süresince en az 5 tanesini destekleyeceği sözünü tutuyor. Yani bizim yaptıklarımızı vaat olarak sunmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Bizim projelerimizi taklit ediyorlar. Tekrar ediyorum mansuryavasneyaptı.com ya da my2024’e gidip yaptığımız projelere baksınlar. Biz gerçek belediyecilik yapıyoruz. “Mansur Yavaş belediyeciliği öğrenecekler.”

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu