Ekonomi

SiteOne karışık ilk çeyrek sonuçları açıkladı, net satışlar %8 arttı

ROSWELL, Ga. – SiteOne Landscape Supply, Inc. (NYSE: SITE) 31 Mart 2024’te sona eren ilk çeyreğe ilişkin mali sonuçlarını açıkladı ve net satışlar geçen yılın aynı çeyreğindeki 837,4 milyon dolara kıyasla %8 artarak 904,8 milyon dolara ulaştı.

Şirketin performansı, 865,82 milyon dolarlık analist konsensüs tahminini aştı. Ancak şirket 19,3 milyon dolar ya da hisse başına (0,43) dolar net zarar açıkladı ki bu rakam analistlerin hisse başına 0,21 dolarlık zarar tahmininden daha yüksekti.

SiteOne Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Doug Black, satışlardaki olumlu büyümeyi, emtia fiyatlarındaki önemli deflasyona rağmen güçlü talebe ve işletme nakit akışındaki iyileşmeye bağladı. Şirketin brüt kârı %5’lik bir artışla 301,2 milyon dolara yükseldi, ancak brüt kâr marjı, satın almalarla kısmen dengelense de, temel olarak düşük fiyat gerçekleşmesi nedeniyle 100 baz puan daralarak %33,3’e geriledi. Satış, genel ve idari giderlerin (SG&A) net satışlara oranı 140 baz puan artarak %36,2’ye yükselirken, bunda satın almaların etkisi büyük oldu.

Önceki yılla karşılaştırıldığında, şirketin net zararı 4,5 milyon dolardan 19,3 milyon dolara yükselirken, net satışlardaki artış brüt kar marjındaki düşüş ve SG&A giderlerindeki artışla dengelendi. Düzeltilmiş FAVÖK %47 düşüşle 21,1 milyon dolara gerilerken, düzeltilmiş FAVÖK marjı 250 baz puan daralarak %2,3’e geriledi.

İleriye dönük olarak Black, emtia fiyatlarındaki deflasyonun üçüncü çeyrekte de devam etmesinin beklendiğini ve 2024 yılının tamamında fiyatların yaklaşık %2 düşmesinin öngörüldüğünü belirtti. Buna rağmen şirket, ticari girişimler, SG&A yönetimi ve satın almalardan gelen katkılarla desteklenen, tüm yıl için düşük tek haneli Organik Günlük Satış büyümesi bekliyor. SiteOne, 2024 mali yılı için, duyurulmamış satın almaları hesaba katmadan, 420 milyon ila 455 milyon dolarlık düzeltilmiş FAVÖK hedef aralığını koruyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Amerika Birleşik Devletleri’nde peyzaj malzemeleri alanında önde gelen bir toptan dağıtıcı olan ve Kanada’da giderek büyüyen bir varlık gösteren SiteOne Landscape Supply, Eggemeyer’in yakın zamanda satın alınması ve Devil Mountain Wholesale Nursery’nin %75 hissesinin satın alınmasıyla kanıtlandığı üzere, performans ve büyüme için uzun vadeli stratejisine odaklanmaya devam etmektedir. Şirketin satın alma hattı, pazar liderliği ve güçlü bilançosundan yararlanarak aktif olmaya devam etmektedir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-mecitozu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu